Mar 11, 2011

musibah:(

experienced by ciksuehaoi™ at 20:00

takde sape yg meminta dirinya ditimpa musibah atau masalah kan?tapi semua tu adalah ketentukan dari yang Maha Kuasa.sebab semua benda kita hanya mampu merancang dan segalanya Allah yg tentukan.sebab Allah adalah sebaik-baik perancang.semalam kita dikejutkan dengan berita gempa bumi dan tsunami yg melanda Jepun.8.9 skala ritcher.okey,itu adalah yg paling teruk selepas tsunami terakhir 105 tahun yg lalu.aigooooo.sian student Malaysia yg kat sane and same goes to all Nihonjin.semoga semuanya selamat.InsyaAllah!keep praying ok:)



ujian dari Allah ada dalam pelbagai bentuk.bencana,sakit,hati yg tak tenang dan macam2 lagi.tapi Allah itu Maha Mengetahui.Dia tahu hamba-Nya yg ditimpa ujian tu mampu memikul ujian tersebut.kan?just like my aunt,Puan Rosita.baru genap 2 minggu dia pulang dari Hospital Narayana Hrudayalaya,Mangalore India sebab her first baby girls,Affrieyna Nur Zahirra baru operate jantung berlubang dan injap terbalik.kesian kan?baby yg baru berusia 6 bulan dah kena cucuk sane,cucuk sini,bedah dan segala macam la.tak terhitung bape banyak air mata seorg ibu bila tengok anak dia yg masih kecik tu dibedah.sangat kesian.tapi Alhamdulillah,baby fina dah sihat dan sangat lasak sekarang ni.ayoooo.pening melayan keletah dia.see?macam mane Allah menguji iman hamba-hamba dia?itu pon salah satu bentuk ujian Allah kan?even kekayaan dan harta benda pon ujian.walau macam mana pon bentuk ujian dari Allah,dont ever forget.
 
ALLAH IS WITH US.
 


5 kata-kata pemangkin on "musibah:("

Iskandar Shah on March 11, 2011 at 11:26 PM said...

tol2..
even kesenangan hidup tu pon 1 ujian dari Allah..

Agak scary la nurse tu.. huhu~

odaijini Baby! :)

♥ ciksuehaoi™♥ on March 12, 2011 at 2:13 AM said...

kan?
the conclusion?LIFE IS A TEST:)

Ungu on March 14, 2011 at 8:37 PM said...

baby nampak sangat kool dan taff.

go baby, go!
:D

haih.
hidup ini penuh ujian.
macam-macam.
tapi tak mengapa.

ALLAH itu sentiasa ada. :)

Ungu on March 14, 2011 at 10:01 PM said...

btw, apa nama lagu di blog kau?
aku sangat sangat sangat sangat sangat suka. :)

♥ ciksuehaoi™♥ on March 15, 2011 at 5:18 PM said...

cik ungu~~
baby mmg taff.hari2 work out.hahaha.
btw,blog ni bertemakan lagu CN BLUE,love light:)

Post a Comment

 

menitisebuahKEHIDUPAN Copyright © 2011 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by web hosting