Dec 27, 2010

nak asah bakat BI?maaf:)

experienced by ciksuehaoi™ at 17:51 0 kata-kata pemangkin



CN Blue leader/frontman Jung Yong Hwa....get out of that wayyy!!!!!
I'm in love with CN Blue's guitarist now. Haahhaahaha!!!!! 
My current interest...lee Jong hyun!!! Aghhhhhhh!!!! I love CN Blue!
they're not like the other typical Korean dancing boybands or the melodrama actors..



SIGH*, I hope mum doesn't mind having a rockstar as her son in law. Ahhahaha!!!
XOXO
Lee Jonghyunnie's fan...
I wonder why I always fall for guys with the surname..."LEE" I mean, lee seung gi, lee jonghyun, lee minki, lee joon, lee donghae, lee jinki(onew), Lee ki woo,Lee Hongki....etc etc. Hahahahah!!! All the LEEs out there...Whatev....
.
.
.
WHO NEEDS BOYFRIENDS WHEN THERE ARE Korean Boybands to loveeeee???? Ahahahah!!!

Dec 14, 2010

aku bukan seorang yg alim.

experienced by ciksuehaoi™ at 02:19 0 kata-kata pemangkin
assalamualaikum suma.act,aku tade niat nak membebel pon di petang hari yg damai ni tapi ape yg telah berlaku semalam menyebabkan aku teringin nak bercerita.bukan ape.pengajaran dan pedoman ntok org lain dan diri sendiri.heeee.nak dijadikan cerita sejak beberapa hari ni aku teringin gila nk makan sate.ntah kenape,aku pon tataw.mengidam jadah pe tah.hahaha.pastu ade sorang membe aku ni nk kua ngn balak die n aku pon menempah la sate.at first die kate ok.maka dgn itu,berbunga2 la hati aku.tetibe lepas aku siap mandi kawan aku 2 tepon aku n ajak kua same.malasnye.tapi,perut sendiri nk makan kan?aku seret la jia sekali.ok,aku terperanjat sbb balak die bawak merc.kaye,itu aku akui.tapi kaye je pon ta cukup bang.hahaha.ade banyak aspek yg perlu kite pertimbangkan lg.back to story,ni bukan cite sbna aku ni.hahaha.dlm perjalann nk ke tmpt sate 2 mmg jam gile ah.org kl baru blek keja.pahal la dorg ni tak suke nek moto,cpat smpi umah.rempit je.hahaha.ktorg smpi kt tmpt 2 almost kol 8 n aku pon bertanye la balak die,"bila mau smayang ni weh?".camtu la bunyiknye.korg taw ape die jawab."ala,kite td kan jammed,ade sebab ntok kelonggaran solat.t qada la.zaman nabi dulu tadak jammed tapi kite zaman lain".PALEHOTAK ANDA.spanjang aku belajar la kan,hukum hakam yg diturunkan kat Nabi Muhammad S.A.W TAKKAN BERUBAH SAMPAI KIAMAT. takkan sbb jammed je pon kita nk mengubah hukum?pendek sunnguh pemikiran.at last,aku ngn jia berusaha ntok cari tmpt smyg.diorg yg tanak smayg 2 lantakla.korg pon da baligh rasenye.hahaha.tapi siyes muka aku merah kot time die ckp cm2.tyme 2 barulah aku sedar,akal ade pon ta semestinye dgunakan sepenuhnya.haila.aku pon bukanlah stok ahli masjid yg alim2 n betul2 menjaga segalanya.tapi pada aku kalau bende lain kite ta yakin bole 100 percent perfect,tolongla jage ape yg kita mampu jaga.cam solat.huuuu.mak aku pon penah pesan,kalau nk carik pasangan idop carik yg menjaga 5 waktu solatnye sbb kalau die jage bende 2 insyaAllah die bole jage family.hahaha.aku pon tataw.tak kawen lagi.okeyla kawan2,semoga jd pedoman ntok korg dan juga aku.adios~~~~

Nov 27, 2010

air dicincang takkan putus:)

experienced by ciksuehaoi™ at 16:10 2 kata-kata pemangkin
dulu,aku selalu terpikir2 ape maksud sebenar peribahasa tu.and sekarang aku da paham.hahaha.dalam tempoh masa mak pergi and abah pergi haji hari tu,aku ade gaduh ngn along.and aku rase itu gaduh yg paling teruk la berlaku dlm salasilah keluarga ktorg.hahaha.almost sebulan gak ktorg tak bertegur.waktu aku nk EJU,along ade mesej yg berbunyi "Good Luck.Everythings fine now".ha,cam 2 la ala2.pas along mesej 2 aku merasakan adela bunga2 kemesraan dlm hbgn kami.rupa2 nya HAAARAM.along still menyimpan perasaan marah die sbb aku kol die tamau ckp lansung.siyes aku sedih.da la die satu2 nye akak aku.huwaaaaa~slame aku hidop ni ta pnah gaduh gila babi punyer teruk cmni.kalau dulu2 slalu tepon2,gosip2 ngn along.aku sedih tp dlm mase yg sama aku sgt marah n menyirap.die buat aku cm2 cm smua 2 sala aku.cm die perfect sgt.n kemuncak pergaduhan ktorg adelah pd raya haji.AKU TAK BALIK RUMAH sebab malas nk tgnokmuka along.hahahah.asyraf ngn kekra sibuk suh aku balik tp maaf.hatiku terluka.hahahah.aku g melarikan diri ke penang n teluk batik mencari ketenangan hati.damn bengong.hahaha.aku slalu gak ushar2 fb along time ktorg gaduh.status die bikin aku berasapla.sume nk perli2 aku.kick kau jawh2.hahaha.ade 1 status 2 berbunyik "menyediakan antivirus hati sebelum pulang ke rumah".kalau korg tak terase ke.aku ye,terasa!hahaha.tapi 2 la kan,da name pon adik beradik,gadoh cmne pon akan baik gak.waktu aku balik nk jemput mak ngn abah balik haji aku terus meluru masuk bilik bila smpi uma n along ade dlm bilik.die tengok aku,aku tenung die.ktorg same2 ketawa n ktorg berpelukan smbil menyatakan rase rindu.ouch.hahaha.2 la,gaduh cmne pon mesti berbaik punye.kakakku gila,aku bengong.2 la padahnye.n special tengs to adik aku kekra yg slalu menjadi org tengah kami.hahahah.i love my family:)

Nov 4, 2010

sedar diri.

experienced by ciksuehaoi™ at 18:13 2 kata-kata pemangkin
okeh.
lagi 9 hari nak periksa EJU.
pada ALLAH saye berserah.
semoga usaha selama setahun lebih ni berbaloi.
2 all readers,pray 4 me!
and semoga berjaya juga ntok anda semua
JEPUN,wait for us!
頑張りましょう!!!

Sep 6, 2010

MINJUNG2.cm bunyik korea la plak.

experienced by ciksuehaoi™ at 01:44 0 kata-kata pemangkin
entry kali ni bunyik cm gempak je kan?hahaha.act,aku da tataw mahu cter pasal ape.tp disebabkan blogku ini da lame ta update,terpakselah merajinkan sedikit diriku yg malas ini.hehehe.kali ni aku na cter pasal ’MINJUNG’.mesti ramai di antare korang konpius kan pabende ni.mesti ade yg menganggap nye bahase korea.gile3.hehehe.tapi kalau korg org jawe mesti pnah dengar.minjung ni akan berlaku setiap kali raye.kite bg2 makanan kat rumah org.cm ketupat ke,rendang ke,kuah lodeh ke,pape la yg korg feel free to give.hehehe.walaupun family aku bukanlah org jawe yg pure ’kaw2 punye’ tapi disebabkan ktorg dok kat johor yg mostly mmg la org jawe so terjoin la aktiviti ini.aktiviti ke?ntah,aku pon tak tahu.hahaha.aku mula tolong mak masak dlm kol 11 n ianya berakhir pd pukul 3.pergh,pnat memang penat tp BEST.siyes wooo~rase suasana nak raye 2.smlm ktorg da dapat ayam masak kicap,kuah lodeh ngn kuah kacang dr jiran so hari ini mak pulak a balas.ececece,macam main badminton plak aku rase.servis berbalas smash.hahahah(hangguk anda).dok kt area org2 jawe ni siyes seronok.bukan tyme raye je diorg muafakat tp bile2 mase pon same.contohnye,time kenduri kawen ke,majlis yasin ke,hape2 ke.kagum gile aku.walaupun atuk2 tua 2 da mcm ta larat tp diorg masih lg nk membantu.gogo atok(over di sini).mak pon walaupun pnat dok tolong mak lang menjahit masih ade lagi mase ntok masak.kagum3.you r the best mother la.gpon mak tnga cuti skula kan,mmg tadapapa nk buat la.hehehe.antara benda2 yg mak masak pade hari ini ialah rendang tok,sambal goreng,ayam masak merah,kek coklat.cis,sume bende ni cukup membuatkan aku tertelan air liur.nasib baik la pose.haila~da abes cter sal entry ni aku nak cter pasal mercun dan bunga api plak.yes,ta sabarnye.heheheh


 benda wajib ade.RENDANG!

SAMBAL GORENG sbg pengganti kuah lodeh.

KEK COKLAT kecik2.peluh2 aku buat.hahaha.

AYAM MASAK MERAH.mantap!

semua da siap.tinggal pack je:)

PS:slamat hari raye weh.

Aug 30, 2010

saya takut.

experienced by ciksuehaoi™ at 19:12 0 kata-kata pemangkin
sekarang ni da sibuk pilih2 pasal 大学(universiti).kalau ade rezeki insyaAllah next year saye akan pergi bersama2 sume budak AAJ ke Jepun.mari kawan2.kite gegarkan KLIA.huhuhuh.tapi serius saye takut.layak ke saye nk ke sane?(sambil menggaru kepala).huwaaaaaa.cuaknye,melihat result dan segala bench mark yg ade spnjg dok kt AAJ.tapi saye tamau usaha selama 2 tawn kt sini sia2.ops,bukan 2 tawn,dari tadika kot.13 tawn rasenye.lg sikit je nk complete my dream.Allah,lend me some strength.mak pesan kat saye"sume yg ade kat langit n bumi Allah punye.kalau ade rezeki kamu,kamu mesti akan ke sana".ini adalah ayat seorg guru.dats y agak skema.hahahahah.sorry mom.back to basic.ntok melayakkan saye ke sane,saye kena lulus EJU(Entrance Japanese University) yang mane sume pljr yg nak masuk Jepun wajib amek.nak dijadikan cter EJU ni 4 subjek je which is:

1)Japanese Languange 日本語 (wajib lulus)
2)Physics 物理 (dem,susah)
3)Mathematics 数学 (susah kalau tade latihan)
4)Chemistry 化学 (ntah,tataw)

yang paling bestnye,soklan ntok setiap subjek 19je.tapi amatlah susah.huhuhu.cuma bahase jepun je banyak,sbb ade pmhmnn,tulisan,pndgran n karangan.adoi2.bile crite ni bertambah takutnye saye.kawan2 lain sume da fly.mesir la,perancis la,canada la,sume2 la.saye masih terkandas d malaysia.nk follow diorg.huwaaaa.just now saye buat ape yg mampu n bertawakal je la.do pray 4 me readers.huhuhu.saye nak pergi jepun!pilihan2 course n u yg saye nak pergi adelah:

1)富山大学 University of Toyama (tmpat ni kg,n banyak sawah padi,ala2 KEDAH.hehe)
2)広島大学 University of Hiroshima (tmpt yg sgt bnyk pokok2 hijau walaupun slpas letupan bom atom)
3)山形大学 University of Yamagata (ade org pakse saye pergi sini.huaaaa~)

kat ketiga2 tmpt ni saye mahu ambil IT,material eng ngn chemical appliances.sbb tamau keje ngn mesin.BOSAN.hahahaha~saye nak pergi jugak jepun walaupun susah.jadi saye kene usaha.tolong la buang sume kemalasan dalam diri saye ini.hahahahah.日本へ行けるために頑張るしかない.huhuhu.saye akan realisasikan Dasar Pandang ke Timur ini.ecececece,mentang2 hari ni merdeka.ops,lupa plak.MERDEKA,MERDEKA,MERDEKA!



Jul 27, 2010

keep asking.

experienced by ciksuehaoi™ at 15:45 0 kata-kata pemangkin
haw3.da berkabus da blog saye rupenyer.ahahahaah.lame ta update.disebabkan hape?masalah malas petala 8 la.hehehe.tapi ni pagi2 bute saye update.sebab ape?sayer ade entry baru.yay.nak cite pasal my lovely slurpy murply mom,CIKGU TINA terchenta.huhuhu.hari ni which is 27 julai,bonde telah mengejutkan sayer pd pukul 5 pagi.untuk ape?untuk buat pizza.hehehe.sayer pernah menyuarakan isi hati kt bonde"mak,org teringin nk makan piza la".itu pon baru ckp 2 hari lepas.blink3.hari ni da dapat de real one.oh em gee(OMG).saye sgt suke3.terima kasih bonde.i luv u.walaupun mak tergesa2 nk g skola pagi die,mak masih berusaha ntok penuhi hasrat hati anak die.terima kasih lg skali bondeku.huhuhu.tp b4 buat piza 2 dikerah utk buat tahajud dlu.tak pasal2 dikerah ke arah amal makruf.hehehe.da lame ta tahajud.balik uma je sume yg sunat2 ilang.tataw nape malas sgt.tp mak kate da alang2 terbgun ni ape salahnye buat.hehehe.betul3.my mom is the best.balik um t nk buat bubur durian pulak.yey.saye sayang sgt mak saye.sbg seorg ibu,dorg mesti akan berusaha ntok memenuhi hasrat at anak2.tapi anak?adakah kite bole jd sama spt mereka.mungkin ade je ibu2 yg sanggup bunuh anak2 mereka tp ratio die sgt kecil kalau nk bandingkan dgn anak2 yg sanggup hanta mak mereka ke rumah org2 tua sbb ta sanggup jage.kn?adusss.kasihan.kadang2 kalau tngok mak2 yg dibuang oleh anak2 diorg bole buat air mate nk mengalir.serius.i will not do something like dat to my mom.sebab saye sgt sayang mak saye.same goes to my father.ade 1 hari tu,abah penat ta larat nak anta saye kua ntok beli barang balik um.n saye ckp ngn abah"takpela abah,org pergi naik moto sendiri".walaupun da malam,saye beranikan diri.ecececece,padahal takut.tapi nk buat cmne,tamau susahkan abah.n abah pon ckp"it's okey.bg abah tdo 15 minit jap pastu kejut abah,kite pergi.bahaya anak dare pergi sorg2".time 2 bergenang air mateku ini.wawawa,terjiwang pulak.hahahah.saye rase anak2 kpd en. mokhtar n pn. tina adalah mereka yg sgt bertuah.sama juga ngn org2 kat lua yg masih punye ibu bape.hargaila mereka selagi mampu je.chow:):):)



ps:gambar ntok abah takde plak.tp ABAH tetap my HERO:)

Jun 6, 2010

ILMU oh ILMU.

experienced by ciksuehaoi™ at 00:55 0 kata-kata pemangkin
GO GO Cha Cha Street .saper-saper yang mempunyai stress yang tahap terlampau smpi nk gile,sila baca comic ni kerana semua stress korang akan disedut keluar dari otak korang tu.dats wut i'm doing rite know.adoi,pening3.da la tak reti buat maths.apeke susah petala ke 7 soklan2 tu.cm ne nk hidup ni?belum soklan2 eju lg.hua~aku pon tak paham nape dr zmn skula mngh ag aku lemah benar math.nseb bek spm add math A1.tu pon naseb je kot.da masuk aaj ni lg la HARAM.tiap kali test math alpha je tsuishi3.da mcm takleh lari.cm ade magnet je antare kami.hua3.Sejak dr zaman skula lg i'm die hard fan zint.cakap je la komik pe.semua ade.cter zint sempoi,esp bila berkaitan zmn skula.kalau bace bak kate org tu,u can feel the fire beb.under 18,2 dudes,eli,sume2 la.hahaha.tp skrg sayer da besar(anak dare).hahahah.da lame x beli komik.sebb da lame x lepak kt bus stop.dulu mase utk membeli komik adlh smase mngunggu mak d bus stop b4 balik rumah.I MISS DAT MOMENT.skang i'm stick into galaxie je.da tade mase nk ushar2 komik.huuuuuu~

Jun 5, 2010

putus ase.

experienced by ciksuehaoi™ at 20:29 4 kata-kata pemangkin
hahaha.entry cm sengal.aku da almost seminggu x pegang gtar.td pagi try la membunyikkn gtar tersebut.cm hampeh.hahahaha.tu la,org da kate main alat muzik ni x bole separuh jalan.degil lagi.amek kau~cord2 gtar pon aku da lupe.hahahaha.da la beginner,bajet pro lak 2 malas nk praktis.ape mau jd?huuuu.sian cikgu sayer,aka fakhrul hafizan mohd halid.maaf ye fakh.murid ko ni bingal sikit.cord2 gtar yg fakh masukkn dlm laptopku pon da kt mane ak ltak.hahaha.but,dun wori.i'll prove u t.b4 aku fly aku akn make sure aku reti main 1 lagu.heheheheh.bole ke?waaaaaa.perlu berlatih~guitar pon da cm sedih je aku lame x pgg die.sian die.hahahaha.teringat waktu zaman kecik2.sayer ni mmg suka separuh jalan.dulu tyme masuk skolah rendah sibuk nk join taekwondo.tapi dlm 2 mgu je da rase malas nk g kelas.hahahahah.yg tak bestnyer,disbbkn bonde sayer umpama seekor singa,sayer terpakse pergi.hari sabtu org cuti,sayer dok sok sek sok sek bertaekwondo.boring betul.da la time 2 tenga popular cite DRAGON BALL.geram je tak dpt tengok.hahaha.tp at last,berbaloi oi.sayer ade tali pinggang hitam grade 3 in taekwondo.hebat tak.wanna test me?hahahaah.mak selalu ckp ngn sayer,once kite pilih jalan 2,teruskan jangan separuh2.same goes here.sayer slalu ngadu ngn mak,AAJ susah la,kurang tdo la,asik tsuishi la(retest),belajar tak paham la.tp mak slalu ckp,itu kan pilihan awk.dulu dpt ASASI PERUBATAN UM awak tak nk kan?doktor?huish,pitam 2 bulan aku tngok darah.hahahaha.so kesimpulannye,amikla jalan yg lurus.okeh,time to praktis!


GUITAR     LOVE    STUDY   EAT   PRAY    MUSIC




nape tag aku~

experienced by ciksuehaoi™ at 00:31 0 kata-kata pemangkin
anda rasa anda hot?
x lansung.siapela sayer.hahahahah~

bila kali terakhir anda makan pizza?
tyme balik cuti seminggu hari 2.ngn family.kt BP MALL.sayer blanje mereka.sbb bru dpat scholar.baik x sayer(:

Lgu terakhir yg sy dgr?
secret by one republic.suke sgt2~

Ape yg anda wat slaen menyelesaikn tag ni?
minum latte san francisco coffee beli kt mid valley td.

slaen nme sndri, anda dipnggil nme ap?
suci,sueha,bibik:(

tag ag 8 org.
sape yek~
tanak la.sian dorg.hahahaahh~

perasaan anda wat tag ni.
takde rase pape.plain.hahahahaah(:

.up to DATE.

experienced by ciksuehaoi™ at 00:08 0 kata-kata pemangkin
lame gile x update blog.da bersawang2.sory3.sibuk sgt2.heeeee.sibuk ke?agak la.gpon,sayer baru abes kendalikan HARI SUKAN utk budak2 ambang asuhan jepun.I LIKE THAT MOMENT.pengalaman yg sgt best.tp sayer bukn nk citer tntg hari sukan 2 hari ni. i want to story bout MOVIE PRINCE OF PERSIALAGENDA BUDAK SETAN.serius both of dat movie best sgt2.TERBAIK.first,prince of persia.walaupun dpt sit dpan dkat cinema 2 sayer ttp puas at sebb citer 2 full of action.prince dastan n princess tamina sgt suuuuweeeet.heeee.n cite budak setan 2 plak sayu,sedih.huhuhu.zureq dan rumate ku x berhenti mengalirkan air mate.waaaa.saye pon nges tp takde la seteruk dorg.feeling over.hahahah.tp besela,pompuan an.n in fact citer 2 sgt menyayat at.huhuhu.agak heavy n x sesuai utk pompuan yg mengandung.hahahahah~those yg mnat novel AHADIAT AKASHAH go pergi tengok.tak nyesal punyer.i love LAGENDA BUDAK SETAN n  PRINCE OF PERSIA


Apr 26, 2010

.................another 1?

experienced by ciksuehaoi™ at 14:10 0 kata-kata pemangkin
abg zureq tag aku lagi.menci kau!

Five name that people called you
- sueha,angah,ciksuehaoi,makcik sueha,suci;)

Five important dates in ur life
- berkaitan mom n dad.tarikh arwah atuk meninggal.1 date with lan.date along operate.my birthday.

Five things you have done yesterday
- tengok movie.tepon lan.tepon mak.buat kadai.TDO~

Five ways to be happy
- keep smiling.tepon mak abah.live ur life.doa.TDO~

Five favourite movies
-avatar.sherlock holmes.alice in wonderland.my dad my hero.movie
reka seniri.

Five favourite hobbies
- dengar lan bebel bout simulator.hang out wif my fren.netball.balik rumah.TDO~

Five favourite peoples
- parents,lan,6 kawan sehidup semati.haaa,lebih da 2;)

Five favourites places for vacation
- jepun.paris.AFRIKA.london.mekah.

Five reasons you answer the survey
- zureq sengal tag aku.
- ngntuk.
- nk warm up laptop;)
- buang mase.
- tak tahu~

................memenuhi permintaan seseorang;)

experienced by ciksuehaoi™ at 13:32 2 kata-kata pemangkin
what is your full name?
siti nasuha mokhtar

when is your birthday?
22 Januari.tue doh:(

what is your sugar daddy's name?
sugar2 tade.black pepper ade la;)

what is your mum's name?
ngatinah bte kemin.♥ her.

how many siblings do you have?
5 org.3 ladies,2 gentlemen.

where do you live?
johor terchenta;)

your favourite colour?
purple.crazy bout it.tp bold purple,not light 1;)

still studying?
haah.memerah otak ntok ke JEPUN.

do you have a bestfriend?
ade.banyak sgt.

do you love them?
they ♥ me.hahahah

pop or jazz?
heavy rock.hahaha.kpop la.

chicken or beef?
due2 masuk.

coke or 100 plus?
100 plus.since zaman skula i like it;)

what brand is your purse?
ADIDAS.purple in colour.n saye syg purse ini sgt2;)

how much do you have in your wallet right now?
RM324.abah bru masukkan duit.TERHARU~~~woi JPA,nk duit la!

high heels or flat?
sneakers;)

skirts or jeans?
slacks.hitam,coklat,hijau n on the way,PURPLE brand PADINI.

shirt or blouse?
shirt.x suke blouse.

watch or bracelet?
watch.

favourite watch's brand?
my 1 n only 1 banana bear by esprit kaler kuning.tp da rosak.hadiah abah:(

do you have boyfriend?
tak de kot.more 2 calon suami.insyaallah;)

did you love him?
4 dis moment yes!!tapi hati,kan bole berubah.heheheh.

did you ever kiss him?
pegang pon tidak.tgu kawen la;)


facebook or myspace?
myspace.sbb laki sayer tade fb(kuno sket).hahahah.

what is your dream?
g JEPUN.kawen ngn LAN.bwk mak abah g JEPUN.banyak la.i can't put it into words;)

BERIKAN 5 YANG ANDA TAU TENTANG ORANG YANG MENTAG ANDA :
name die zureq.sengal tahap ubi.kawan baik sayer.org nyer besaw tp hatinye kecik.die confirm syg sayer n sayer pon sayang die,sangat2;)

Apr 15, 2010

nk DUEEEEEET!

experienced by ciksuehaoi™ at 19:51 6 kata-kata pemangkin
sayer mahu DUET
reason:
1)muke sayer da tebal mntk duet ngn mak abah.
name je budak scholarship.
2)sayer teringin nk makan bende mahal2 banyak2.secret recipe,
chicken rice shop,sushi king.sume2 la.
3)along tnga tgu sayer ade duet ntok same2 tukar enset.CORBY3.huwaaa~
4)sayer nak beli jam baru ADIDAS ntok tambah koleksi jam bersama
sliper CROCS(nak abeskan crocs gift voucher)
5)sayer da lame tak shopping.nk gune duet parents seganla.da banyak
sgt gune.duet rakyat takpe.hahaha
dengan itu:
JPA,sayer mahu DUET

begitulah kisahnye.

experienced by ciksuehaoi™ at 05:26 2 kata-kata pemangkin
sesuatu yg kelakar telah berlaku.nta hape2.balik main netball dengan kawan2 tadi kami pergi ke cincau kafe ntok beli air.haus la katekan.dlm perjalann 2,sueha ternampakla seorg lelaki yg tak bersyukur djadikan sbg lelaki(argh,senang cter pondan la) sedang syok menghisap rokok kat bawah tangge kolej.sueha pon ckp la kt kawan2 'die tak tahu ke kt um ni tak bole merokok?'.maybe speaker sueha pecah tyme 2 n sore pon jd sangatla kuat.hahahah.n nak dijadikan cter,org 2 dengar.die g la kedai kak ana n tanye 'SAPE YG CKP CM2 TADI?'.n sueha jawabla 'sayer KAK'.lg la berasap die.die kate 'berani kau tegur aku ye'.then,sueha ckp 'sayer ckp bende yg betul'.n die pon marah2.lantak awk la.sayer ckp bende yg benar.die siap mencarut2 lagi.n sueha balas dgn ucapan terima kasih.that's my MAGIC WORDS.hahahah.pastu die pukul bahu sueha.tapi,korg sendiri taw la,org cm2 yg pukul,ape rase(ngn nada berlagak).last2 pergaduhan itu terhenti bila laki kak ana marah die coz buat kecoh kat kedai 2.in the same tyme sayer pon rase lega sikit coz segan kot gaduh2.hahahah.time 2 sueha terpikir sesuatu.betapa susahnye nk menegur org n menyedarkan mereka tntg kesilapan mereka tanpa mengguris hati dan perasaan.DAKWAH 2 SENANG tp kadang2 MENYAKITKAN.cube kite pikir,ape RASULULLAH S.A.W rase semasa baginda menyampaikan dakwah?memeritkan kan?tapi baginda x pernah mengeluh.KUATNYA BAGINDA.n kite pon kenela selalu macam 2.mari kita sama2 pikir2 kan dan selamat beramal;)

Apr 14, 2010

HATI DAN PERASAAN.

experienced by ciksuehaoi™ at 00:38 0 kata-kata pemangkin
Esok ade test Bahase Jepun tapi sayer tak start belajar lagi sebab sayer MALAS.
Sayer nak iron baju ntok esok tp smpi skrg iron 2 masih lg sejuk sebab sayer MALAS.
Sayer nak setelkan Math Alpha sbb mgu dpn da start kelas subjek tp kerja 2 tak berkutik lg sebab sayer MALAS.
Sayer nk tepon Mohd Azlan Naim jap g sebab rindu tp handphone ade ats meja n sayer MALAS nk bergerak.
Sayer teringin nak update blog hari2 sebab otak sayer sarat dengan idea tp tak tertunai2 hajat itu sebab sayer MALAS.
Sayer nk pergi main netball petang ni tapi masih lg bermalas-malasan d atas katil sebab sayer MALAS.
Sayer berhajat nak pulang ke Johor mgu ni,rindu fam tapi sayer MALAS nk g cari tiket balik.
Sayer nk buat homework yg sedang membina tangge ntok mengalahkan KLCC tapi sayer MALAS.
Kesimpulannya,hidup sayer diselubungi sifat MALAS yg melampau kerana sayer MALAS nk pkr jalan penyelesaian ntok sifat MALAS ini.Tolong jgn contohi sayer;)

Apr 10, 2010

skate part 2;)

experienced by ciksuehaoi™ at 23:46 0 kata-kata pemangkin
setelah penat skating,kami bergerak ke surau sunway ntok sembahyang zohor.lambat sungguh.dekat surau 2 jumpe my senior,kak jannah.makin lawa la die.huhuhu.die sedang dating bersama2 abg badar.hahaha.cute3;)
jalan punyer jalan,lapar la plak.ktorg berenti makan kt tepanyaki.selepas makan sambung jalan n tros smyg asar.lupe lak nk cter,mase men skate jumpe abg mustaqim.anak murid acik,my auntie.at first x berani nk knal.die pon x berani katenyer.last2 sueha yg start tegur.hantu btol.nseb baik x salah org.hahaha.
semalam hari yg seronok dan tak mungkin sayer lupekan.sebab sayer disamping kawan2 terchenta dan mencintai sayer.cinta kah?hahahah.sayang korang;)

siap bole terjumpa abg mustaqim.haish;)


erin,seorg kanak2 yg sangat comel. u la;)

kawan yg sangat sayer sayang.

ruby,kau ingat aku ramping?hahaha



kawan sayer sampai mati;)


ape yg sayer paling pasti,semalam hari terbaik dlm idop sayer.terima kasih kawan2.sayer sayang kamu sume sgt2;)


skate part 1;)

experienced by ciksuehaoi™ at 21:18 2 kata-kata pemangkin

!ONCE UPON A TIME!


semalam,10 April 2010,hari terbaik dlm hidup sayer.
bersama 6 org sahabat sehidup semati sayer ber main skate.
tempat mencoret memori mane lagi,sunway pyramid la.
sumpah,aku syg korg sangat2,aku tak boleh idop tanpe korg.
ktorg berada dlm ring almost 4 hours,dari pukul 12 smpi 3 stgh.
disebabkn pikir semayang zohor,ktorg terpakse kluar.
kalau tak,huh,pikir seniri^.^
tapi smlm memang best,bile lg kte bole kua same2?
aku harap even kite da smpi jepun,da hidup jauh2 pon kite ttp kawan.
sebab KORANG KAWAN AKU yg paling aku SAYANG♥


SYAZURA.nmpk je besaw,si hati kecik,penakut;)

SANAH.sopan benar.lain ngn aku;)

JIA.'HOT' tak bertempat.hahaha;)


TIEN .bajet innocent,tp mmg comel;)


RUBY.menyirap tahap gaban;)


CIKSUEHAOI.sayer yg gemuk,montel,tembam,bulat.huuu~

kayak'KING'

experienced by ciksuehaoi™ at 20:10 0 kata-kata pemangkin
lame rasenye x berkayak kt tasik varsiti,universiti malaya.natsukashiyo(rindunyer).nk g ari ni tp kaki,tangan,pinggang n hampir seluruh badan lenguh yg teramat akibat skating smlam.huwaaaa~cter sal skating,sayer rase syukry cikgu skate sayer kecik at la ngn sayer.huuuu.sumpah,x de maksud nk bwat die kecik at ke ape ke.sayer pon tak tahu cmne leh jd,it just happen.tp kalau betul die terasa hati ngn sayer,deeply from my heart i'm so sorry.huhuhu.tibe2 teringat zaman kayak ngn ruby,sanah n zureq.terbaik la.sayang korg.abg yg jage kt tmpt kayak 2 pon ensem.lg la bersemangat ktorg nk kayak.hahaha.gile gatal.papepon,kayak best.dpt ilangkan tensen(care ckp cm tensen benar).t bebile ade mase ayuh berkayak lg ye kawan2 ku syg;)





kayak oh kayak^.^








ruby oh ruby ^.^




ponyo n sosuke

experienced by ciksuehaoi™ at 18:00 3 kata-kata pemangkin
mereka anak baru kami berenam.sueha,sanah,zureq,jia,tien n ruby.mereka merupakan sejenis kura2 yg kecil n comel.tp sayer tak suke bahagian bawah mereka.menggelikan tp act more 2 menakutkan.hehehe.mereka di beli pada 10 april 2010 oleh rumate sayer,sanah semasa ber'skating' d sunway pyramid.cost to buy it,just almost 50 ringgit.berbaloi kn?hehehe.at first,ruby nk letak name mereka sueha n lan.kureng punyer ruby.kau ingat aku ngn lan kure2 ke woi!last2,kami ltak name diorg ponyo n sosuke.diilhamkn dr anime jepun tntg ank ikan yg berubh jd budak pompuan yg cute.comel3.ruby pon suke kacau sayer dgn menunjukkan bahgian bwh kure2 itu.maka,menjeritla sayer.aku cubit ko ruby,baru taw.pasni,ruby lak nk bela cicak.ape kene la kwn aku sorg ni.pelik2.sayer nk bela kucing,jia bela hamster.pastu kucing sayer mkn hamster die.yeah!huhuhu.kure2 itu sgt comel.sayer ngn sanah akn berusaha menjage awk berdua baik2.cepat membesar ea syg2 ku.

mereka di dalam rumah mereka;)

ade jantan,mesti ade betina;)

mereka menunjukkan muka;)

Apr 9, 2010

math oh 数学

experienced by ciksuehaoi™ at 01:27 2 kata-kata pemangkin
buat pertama kalinye kelas math habis awl.
sangat seronok d situ.
hahahahahah.
terima kasih sensei.
next 2 weeks da start subjek.
mesti menjadi sgt2 sibuk,fuh~
tapi demi nk g JEPUN,sayer kene usaha!
yeah,usaha tangga kejayaan.
kepada papaku,JABATAN PERKHIDMATAN AWAM(JPA)
kami pelajar AMBANG ASUHAN JEPUN,
nk scholarship.nk scholarship.nk scholarship.
huhuhuhu~

Apr 6, 2010

siblings till the end♥

experienced by ciksuehaoi™ at 06:08 3 kata-kata pemangkin
along suke tido lepas subuh.
saye suke tido lepas zohor.
along suke edit gamba.
saye suke amek gamba.
along suke english language.
saye suke japanese language.
along suke masak.
sayer suke makan;)
along suke korean drama.
saye suke ber'DRAMA'
along suke 'everlast'
saye suke 'adidas'
walaupun berbeza dr pelbagai sudut,sbg adik beradik kami ade 1 persamaan which is...

KAMI AIM SAMSUNG CORBY.nk bli3*





Apr 3, 2010

DILEMA YG TIADA KONKLUSI

experienced by ciksuehaoi™ at 09:54 0 kata-kata pemangkin
something is missing slowly & silently.and i'm being tired to faced
of all this.Dear ALLAH,please always stayed by my side.
Strenght my heart and my soul.

*pada kau yang wt atie & pale otak aq srabot.SHUH2.
nk flying kick ko JAOW2.





afiq arham bin azman.

experienced by ciksuehaoi™ at 09:00 0 kata-kata pemangkin
sayer rindu awk.rindu sangat2.da setahun,3 hari,13 jam,2 saat awak tinggalkan sayer.awak pergi jauh sangat.sayer pikir kite akan bersama-sama sampai bile2.tapi saye silap.awak pergi jauh.jauh sgt.sampai sayer tak mampu nk kejar awk.kadang2 sayer terpikir sanggup awk tinggalkan sayer kan?sampai hati.tp itu semua Allah da tentukan.sayer ingat lagi waktu sayer dapat berita awak da takde.petang lpas asar pukul 4.37 hari khamis 31 mac 2009.sayer tengah duduk2 makan tempe goreng sambil tengok tv ngn along n mak.tetibe2 cik ram datang.die cakap "afiq da takde".tapi waktu 2 sayer dkat dapur.kua dr dapur mak bitaw sayer n sayer tak tahu nk ckp ape.sayer tros masuk bilik n tepon abg hazeem.sayer sedih tp sayer tak nangis.sayer tak tahu kenapa.tyme 2 sume kenangan kite ber2 berlegar2 di kepala sayer.sayer ingat lg,awk tanye sayer,sayer reti x masak tomyam.then,i ask u back.nape?nk suh masakkan ke?awak senyum je.sayer rindu senyuman tu.tak ade sape yg bole ganti senyuman awk 2.awk kawan sayer dan sayer kawan awk.tiap kali sayer balik dari mersing(my hell penjare asrama) awk suke dtg rumah.pas smyg maghrib kat surau awak mesti lepak kt verandah rumah sayer.kadang2 sampai tengah malam kite berbual.n mase 2 berlalu cepat sgt2.awak pernah terpakse panjat pagar rumah awk sebb time 2 awk balik dr berbual dgn sayer pukul 2 pg.ape yg kite bualkan ekh?tapi skarang awk da takde.dulu,time awk ade,sayer jarang reply msj awk.sebab sayer rase awk serabut.JAHAT kan sayer.tp bile awk takde,sayer rindu.rindu sangat2.waktu jenazah awak sampai dari melaka da malam.mak awak lembik sgt.sian cik ayu.tapi saye tahu cik ayu kuat.time cik ayu peluk saye die kate"along da takde".time 2 air mata sayer jatuh x tertahan.sayer sedih sgt2.sian cik ayu,en azman,ika ngn mirul.kalau sayer rase kehilangan awk,mereka apatah lg.time sayer ngadap jenazah awk,sayer nangis lagi.mak kate x elok nges dpan jenazah tapi sayer x tahan.nak cium awk kite bukan muhrim.sayer sedekah alfatihah je.tapi muka awak tenang.sayer rase lega.awk siap kebumi malam 2 jugak.time 2 jugak kepala saye pening sangat2.almost pitam.then,mak papah sayer balik uma.n sempat sindir sayer "cam laki awk plak yg meninggal".sayer senyum je.kalau betul pon x sala kan mak?hahaha.esoknye,sayer bgon n sedekah yassin kt awk.moga awk tenang kt sane.tiap kali sayer rindu awk,sayer bace mesej2 awk dlm inbox sayer yg hanye ade 3.sedih.awk tahu x?no tepon maxis kite hampir same.yg bezanye 2 no kat belakang je.sayer tak tahu la itu jodoh ke ape.tapi sayer janji no maxis ni sayer akan guna sampai bile2.sbb sayer nk selalu ingat kt awk.esok,kenduri arwah kt rumah awk.t sayer pergi rewang ea.sayer rindu awak afiq arham.rindu yg teramat.ALFATIHAH:(




Mar 26, 2010

sakit,sakit dan sakit

experienced by ciksuehaoi™ at 06:07 6 kata-kata pemangkin
penat yg teramat.sakit pinggang,sakit kaki,sakit tgn.tp sgt gembira.skating yg menyakitkan hati tp berbaloi.hahaha.dan da dpt tenage pengajar free dr asasi uitm.sgt2 gembira.those yg x nk ikot 2 rugi okeh.mereka sgt baik dan hensem.hahaha.cerita pd mulanye ak bersame2 ruby due2 x reti skating.buduh habis.hahaha.due2 terlekat kt tepi dinding 2.x berani lansung nk ketengah.hahaha.takut jatuh tergolek.stlh hampir sejam setengah tertekan berkeadaan sebegtu,ak pon beranikan la diri tegur sorg mamat yg nmpk cm terer je skating.hahaha.ayat pertama ak"weh,bole tolong ajar x?".hahaha.cantek punyer ayat.ak berani nk tegur mamat 2 sbb da banyak kali die ngn kawan die nampak ak jatuh tergolek.bengang mmg bengang tp nk bwat camne.hahaha.n mamat 2 n membe die ngn snang at nk ajar ak.dorg x taw ak ade sorg ag kawn yg x reti skate gak,merujuk pd ruby.hahaha.due2 mamat ajar ak balancing n sume2 la.ad satu part 2 aku tak tahan nk jatuh n menarik kedua2 mereka same jatuh.maaf kawan2.hahaha.then,ak ckp ngn afiq,tolong ajar ruby sebb die ruby pon tak reti main.hahahah.n die pon ajar.act,ak nk afiq ajar aku,sebab afiq ensem(kalu die bace mati aku).hahaha.tp segan.hahaha.last2 aku terima la syukry ajar aku(bukn x ikhlas okeh.hahaha.syukry pon BEST).gpon,si afiq 2 king of the nite asasi uitm.hot 2.hahaha.men punyer men dtg la ag sorg membe dorg yg bername aiman.muke cm anak pak imam.dan betullah sangkaan ku,bilal masjid rupenye.hahaha.kt luar tmpt skate mmg x ckp ngn ak n ruby sepatah haram pon.mmg alim ulama' kot.tapi persepsi itu tpu smate2.hahaha.masuk je tmpt skate,beliau berubah mnjd hantu.hahaha.jhat sungguh.ade ke patut sergah2 aku dr belakang.taw la da terer.ak yg terpanjat ni ape lg,tergolek la.hua3.hantu pnye aiman.tp siyes.dorg sgt best.x sgke dlm satu hari bole jd teman.da pnat sgt2,ktorg blah dr tmpt skate.huhuhu.b4 balik 2 ktorg menghabiskan mase makan kt piza.mgkin rezeki korg,sueha blanje.next tyme korg lak ea(bunyik cm x ikhlas siot,hahahah).pas2 g smayang asar yg bole dkatekn bole d jamakkan ngn maghrib.gile lmbt ktorg smayang.pas2 jalan2 jap n smabil bertukar2 emel n no tepon.next tyme,g lagi ye kawan2.afiq n aiman balik ke shah alam.aku,ruby n syukry meneruskn perjalann kami ke rawang.ktorg pon pulang la same2.time kasih kawan2.tengs 4 da memory.SAYANG KORANG

aiman yg kuanggap nangka rupa2nye nage;)


afiq,king of the nite uitm;)


time kasih chekgu;)


aku plak serve.teruk dorg ni;)



Mar 14, 2010

kenape dan kenape??

experienced by ciksuehaoi™ at 05:45 0 kata-kata pemangkin
da lame rasenye x bebel2 kt blog ni..hehehe..tonite i'm going to spend my tyme story bout 'TUDUNG'..hehehe..sounds weird??no kn??sayer bru pas usha myspace sum1 n terkejut sgt sbb tngok die da x pki tudung..seingat sayer dulu she is wearing her jilbab..ececece..sjak jatuh at ngn cter 'ketika cinte bertasbih' ni mule la bicara2 indonesia..hahahah..tudung??ape ade padenye??hehehe..nk cakap lbey2 pon x ble coz sayer bknla org yg pki tudung sjak kecik..n bukanla ahli2 masjid yg slalu g masjid..lalala...but alhamdulillah ALLAH bukak at ntok pki tudung ngn istiqamah after melangkah ke alam UNIVERSITI MALAYA..hehehe..tp kkdg terpkr gak ntok cabut tdg 2 blek..tp atas nasihat kwn2,i keep wearing dat..huhuhu..sayer pnah bace 1 artikel pasal aurat,khusus ke arah tudung la yg berbuyi 'nowadays,scarf is a fashion,not regarding islam's way of life' n sayer akuinye..tp,camane?nk ubah ia??susah..so,i think keep wearing it pon okeh la..wut do u think??hehehehe...lg 1,ape yg menyebabkn sayer pakai tudung adelah 1 hadith yg dberi oleh seorg LELAKI MISTERI yg tlh menghantar emel kepade sayer..hadith 2 kate 'solat seseorg itu x dterima oleh ALLAH selagi mane dia tidak menutup aurat dengan sempurna' n sayer terpkr solat2 sayer yg dulu2..ALLAH x terime ke??huh~takut bile pkir..but now n selame2nye,sayer nk tetap pki tudung..insyaallah..tp x bermakne yg x pki tdg 2 jahat okeh..depends on diri die sendiri..mgkn ALLAH blum bukak at die..kite mane taw kn..sume ade sebab n musabab..so,same2 la doa..insyaallah..2 weeks ago,kt mid valley,waktu maghrib org yg x pki tdg yg bwak telekung sendiri ntok solat..org yg bertudung??rate2 nye x bwk..including me..hahaha..so,same2 fikirkn dan slmt beramal;)


Feb 25, 2010

kami sayang もり先生 dan いまい先生♥

experienced by ciksuehaoi™ at 15:20 0 kata-kata pemangkin
semalam hari yg sangat sedih..seriously 悲しいことです.mori sensei n imai sensei da nak balik jepun..imai sensei 2 tak ade la rase sedih gile2..tapi tyme mori sensei bg ucapan,sedih sgt2..huhuhu..i almost cry..air mate da bertakung kt kelopak..huhuhu..nak kate mori sensei peramah+baik x adelah mcm imai sensei..die sgt2 garang n dlm kate lain 本当に厳しい先生です.tp sayer mmg MINAT same die..he give me strengh..tak tahu kenape..sedihnyer..naik sem 3 t blaja ngn sensei baru..boleh ke mereka terima kami??boleh ke kami masuk ngn cara die ajar??risau3..mori sensei slalu tanye ktorg,ktorg yakin ke yg ktorg bole g jepun??physco gile..hehehehe..tapi itu la yg best..last kelas,beliau berharap agar ktorg lepas final ni n lastly bole g jepun..die kate die tgu ktorg kt oita,jepun..tapi tempat 2 panans..n tade salji..n sensei pon paham coz die kate ramai sempai tamau g sane..huhuhu..malaysia da panas,takkan kt jepunt pon nk g tmpt panas..hehehehe...papepon kene usaha coz mgu dpan final..sayer nk g jepun..nk jumpe mori sensei..sebab sayer syg die


いろいろことを教えて下さって本当にありがとうございます.また日本に会いましょう

Feb 16, 2010

bosan itu ape

experienced by ciksuehaoi™ at 03:04 0 kata-kata pemangkin
setting:19.06
koridor bilik bersame jia
♪♫secret by onerepublic♪♫

adoihai bosannyer.pabila tiada ape2 yg perlu dilakukan.ceh,padehal omwek berlambak2.hahaha.tetibe teringat time skula plak.waktu2 cmni mesti da on da way nk g surau.huhuhu.tapi bile da msuk u ni jarang g surau.kenape ye?huhuhuhu.smbl berbual2 ngn jia,mcm2 perkare kluar.itula pabila perempuan bersame2.gnila jdnye.cantek plak matahari ptg ni.kuasa ALLAH.SUBHANALLAH.nampak kapal terbang.pilot.huhuhuhu.ensemnyer.
かっこいい.hahahaha.dak2 um pon da mule balik..
S
ELAMAT PULANG..
td men msj ngn f****.tataw plak die da in relationship ngn n**.miracle btol.hahahaha.sueha?bile ag?hahahaha.malas mau pkr.ade jodoh ade.tade jodoh nk bwat cmne.single smpi ke tua.hahahaha.

ps:nk kawen ngn PILOT sajer.huhuhu

Feb 13, 2010

♥nk buat tajuk ape♥

experienced by ciksuehaoi™ at 16:02 2 kata-kata pemangkin
adoi..tak ade idea..rase cm nk hantuk pale ke dinding..ape nk cter ni??naik ni ad presentation english..tp still tade point untuk di'argue'kn..huhuhu..i told teacher yg sayer nk bwat psal sexual harrassment..tapi rase cm berat..kang kalau die tanyer terkial2 sayer nk jawab..sok da lik um..
kat sane kompom x bwat punyer..huhuhu..sementare masih d umah ni..kenela siapkn..so,i ask my sista..n her answer"y don't u cite sal how to improve our maintainance culture in malaysia"
don't u think that kind of topic gak SUSAH??gile btol la..idea,tolongla dtg..sayer pening..huhuhuhu~

ciksuehaoidankameraadalahsahabat

experienced by ciksuehaoi™ at 07:24 0 kata-kata pemangkin
premis 1:i love picture
premis 2:i love camera
conclusion:i love camera picture


sayer seorg yg sgt giler amek gambar.i'm addicted to camera.x kira la,dalam TOILET ke,FITTING ROOM ke,TAMAN ke.sng cter dmane2 saje sayer berada.hehehe.bile tengok gmbar yg diamek 2 sayer rase puas n gembire.hehehe.walaupun gmbr sayer 2 tak la cantek mane.kah3.


THIS IS MY BELOVED COLLECTION OF PIC^.^


toilet gsc mid valley^.^



taman klcc^.^



location unknown^.^



bowling mid valley^.^



office pakcik^.^


oldtown bangsar village^.^


ps:camera addicted yg KRONIK.ops,credit to sista yg giler
meng'EDIT' jua


♥sayer syg tp x cinta™♥

experienced by ciksuehaoi™ at 06:55 0 kata-kata pemangkin
Anonymous
"Love knows no reasons,
love knows no lies.
Love defies all reasons,
love has no eyes.
But love is not blind,
love sees but doesn't mind."

bunyik je da pelik.hahaha.sayer x taw ape itu beza SUKA,CINTA,KASIH dan SAYANG.
so,i ask one of my friend n inilah jawapan BERNAS yg die bg.


SUKA:ko rase yg ko ade perasaan kt org 2.but it not long lasting.kejap je.
pastu da x suke(selalu3..blink3)
CINTA:feeling yg x bule describe into words.x jumpe rindu,
jumpe tatw nk ckp pe.
KASIH
:kkdg rase nk bersame je,tapi kalu da bersama asik gaduh.ye ke?;P
SAYANG:same like ko syg mak ko,akak ke adik ke,kucing ke.ade ke ko pnah dnga sayer cinta/suka/kasih kucing sayer?weird rite?(4 me x pon)

ps:papepon special thanks 4 fakhrul hafizan mohd halid 4 dis info=)


ha,nk masuk cite ni.sayer ade seorg kawan.teman.abg dsb.
sayer tatw ape perasaan sayer kt die.SUKA?CINTA?KASIH?SAYANG?
kekadang rase MENYAMPAH giler2.tapi kalu x jumpe rase RINDU.
bile da bertentang mate asik nk GADUH je kije.apekah ini?
tapi ape yg sayer pasti die PENTING dalam hidup sayer.
the other?i donno.huhuhu.tolong sayer.hahaha.




SAYE GETTING CONFUSED
tapi ape yg sayer pasti sayer SAYANG die n die ABANG sayer




ade ape dengan rumah

experienced by ciksuehaoi™ at 06:43 0 kata-kata pemangkin
dari zaman skolah menengah lagi sayer dikenali sbg
budak yg sgt suke"PULANG KE RUMAH"
kekadang sayer gak terpikir nape ekh??
nampak sgt ke yg aku ni muke HOMESICK..hahaha


place:depan cincau kafe universiti malaya
time:6.15..cm2 la
actor n actress:cik sueha oi+iskandar

iskandar:weh sueha,ko balik ea minggu ni??
sueha:mestila..nape??nak saing??
iskandar:hish,x pernah x balik..cubela stay aje kt um ni..
sueha:mane bole,mak ak syg aku lbey..
iskandar:budak manje..homesick..
sueha:JELES cakap je la..


berdasarkan perbualan tersebut,ape yg bule korg simpulkan?sayer ANAK MANJE??HOMESICK??tidak same skali..act,ak bukanla homesick sgt(ayat cover)..tp ak tataw nape I LOVE MY HOME..wlupun klu blek asik gaduh je ngn mak terCHENTA tp sayer rase suke..coz kalu kt um sayer tatw mau GADUH ngn sape..hahaha..pade sayer RUMAH LA TMPT TER'BEST'..adoi,hancur bahase aku kejekan=)




merekamenyebabkabsayersayangrumahsayerblink3=)

Feb 12, 2010

日本語

experienced by ciksuehaoi™ at 19:39 0 kata-kata pemangkin
saper yang pernah terpikir ntok blaja bahase org???i neva think bout learning other languanges except english 4 some reasons..

1)bahase mesia n english not enough ke??
2)x pernah ade cite2 nk blaja kt overseas pon..hahaha
3)cm menyusahkan je
4)my parents x pnah suh anak2 die blaja bhse len pon=)

tapi,once i got shcolarship from jpa ntok bwat persediaan g jepun cara pemikiran 2 trus tuka..memg x dinafikan blaja bahse org susa+suck=hate it..tp best la jugak..coz bukan sume org pham.nk dijadikan cte,pade 1 hari um dilanda KETIADAAN AIR..pulang dr kelas decide ngn jiran blek sebelah ntok g mandi d kl sentral..悲しいことには,time tnga mandi d toilet 2 kne marah la ngn mak cik cleaner kt citu..mane taknyer,penuh toilet ktorg conquer..hehehe...kua je dr toilet memg org tnga beratur la..yg menyirapnye,makcik 2 tiap kali ade org masuk toilet dok ulang2 statement berbunyi begini"X TAW KE KT CINI X BOLE MANDI??"adoi..malu sgt2..memg malu..kot ye pon nk marah makcik oi x yah la cm nk bwat pengumuman..huhuhu..n sayer bersama sahabat2 terchenta♥ mengumpatla makcik tersebut dlm tribahase:esp jepun..taw ternganga...hahahaha...ktorg blah dr toilet 2 ngn muke yg sebal..tyme sayer melintas di tepinye,beliau ngn muke kureng berkata:x paham bahase btol..n dgn kureng ajar nye sayer jwb:memgla,sbb ktorg paham BAHASE JEPUN je...huhuhu


PS:pape pon sayer rase bersalah gak ngn makcik 2..keh3=)

beginning of it

experienced by ciksuehaoi™ at 18:54 0 kata-kata pemangkin
HELLO EVERYONE~
みな様こんにちは

first and foremost,i'm new here n どうぞよろしくお願いします.
org kate x kenal make x cinte
so jom kite berkenalan dulu b4 bercinte yer..hahahah=)

♥name:siti nasuha mokhtar

♥age:18 years old

♥hometown:kluang johor

♥education:currently in ambang asuhan jepun universiti malaya

♥love purple damn much coz it so sweet

♥hate smokers yg membakar wang sendiri

♥love something bout korean n japan


i am selfish,impatient and sometimes insecure
i make
mistake and out of control
and at time hard to handle
but if you can't
HANDLE ME at my WORST
you also
DONT DESERVE ME at my BEST























 

menitisebuahKEHIDUPAN Copyright © 2011 Girl Music is Designed by Ipietoon Sponsored by web hosting